GenelHaberler

BMW M3 Touring! Station bir M3! Şüyuu vukuundan beter!

2.3kviews

Vagon gövde performans otomobilleri özelinde uzun zamandır sadece Mercedes ve Audi’yi seyretmekle yetinen BMW sonunda pandoranın kutusunu açtı. Görünen o ki 2022 sonunda G81 gövde kodlu M3 Touring’i çok uzun zamandır station bir performans BMW’si hayalleri kuran müşterilerinin beğenisine sunacak. Amerika pazarına sunulmayacak olması sebebi ile ülkemize de az sayıda hisse düşeceği tahminini yürütmek hayalci bir yaklaşım olmayacaktır diye düşünmekteyiz. Bu sebeple meraklısına özel olacak bu BMW için ağızları bir miktar daha sulandırmak isteriz.

Üretime kalan önümüzdeki 1,5 senelik süreçte bir karar değişikliği olmazsa, BMW, M3 Touring için konsantre bir üretim yapıp yalnızca otomatik şanzıman, competition paket ve xdrive çekiş sistemi üçlüsünden oluşan tek versiyonla müşteri karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Amaç zaten uzun süredir bekleyen müşterilerinin kafasını karıştırmadan arz ile talebi hızlıca buluşturmak olmalı. Özetle otomobilin teknik verileri competition paketli bir M3 Sedan ve M4 Coupe ile aynı olacak.

Çift turbo beslemeli sıralı altı silindirli 510 beygir güç ve 650 NM tork üreten 8 ileri steptronic ZF şanzımanla gücünü yere xDrive dört tekerlekten tahrik teknolojisi ile aktaran ve 3.5 saniyede 100 km’ye çıkan station bir BMW. Kulağa, göze, ağza kısacası her şekilde her duyuya müthiş gelen bir haber. Başlıkta belirttiğimiz gibi, bahsi bile insanı binmiş kadar heyecanlandırıyor.

Aşağıda sizler için bulabildiğimiz en iyi tahmini son hallerini, yukarıda ise testlerde yakalanan kamuflajlı gerçek resimlerini sunmaya çalıştık. “Çıksada alsak” diyende vardır, “olsada binsek” diyende mutlaka. Ancak şimdilik üretime en az 1 yıl olduğu için şu anda almaya imkanı olan içinde olmayan içinde durum aynı. Bu saf eşitlik anınında ayrıca tadını çıkartalım hep beraber.

Yazıyı hazırlamakta olduğumuz Mayıs 2021 tarihinde ortalama M3 Sedan ve M4 Coupe fiyatının 2.500.000 TL civarında olduğunu düşündüğümüzde Euro 10,40’lar seviyesinde olur ve resmi makamlar da yeni bir ÖTV piyangosu çıkartmazlar ise station kardeş için de aynı fiyat seviyesini tahmin edebiliriz. Ne olsa çıkmasına daha 1,5 sene var. Çok uzun zaman. Olmaz olmaz demeyin. Olmaz olmaz.     

Leave a Response